Automobilsko gorivo

Kvalitet motornih goriva direktno utiče na rad i vek motora, kao i na emisiju izduvnih gasova, odnosno na kvalitet vazduha.

U skladu s potrebama potrošača, SPONIT  nudi sledeće vrste goriva na svojim benzinskim stanicama:

Vrste goriva:

BMB 98

Bezolovni benzin od 98 oktana omogućava pravilan rad savremenih motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Proizveden u skladu s najstrožim propisima, obezbeđuje maksimalno iskorišćenje i nisku potrošnju goriva Vašeg automobila.

Evropremijum BMB 95

Evropremijum BMB 95 je gorivo vrhunskog kvaliteta koje potpuno ispunjava najoštrije zahteve za Evro V emisione standarde za putnička vozila. Namenjen je vozilima novije generacije, njihovom očuvanju, kao i očuvanju životne sredine, a kvalitet evropremijuma BMB 95 je u skladu sa evropskim standardom kvaliteta benzina EN 228.

ADI Dizel
AdiDizel je savršena mešavina vrhunskih evropskih aditiva poslednje generacije, pouzdanog goriva, moderne tehnologije i srpskog znanja i rada.
AdiDizel je vrhunski aditivirani evrodizel poslednje generacije. Koristite ga kao lek za vaš automobil, kamion, autobus ili traktor.

Evrodizel

Naš evrodizel vrhunskog kvaliteta omogućava maksimalne performanse vozila, pravilno paljenje i besprekoran rad motora čak i na izuzetno niskim temperaturama. Mirniji rad, veća snaga i manja potrošnja jesu prednosti korišćenja ovog goriva. Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet evrodizela je potpuno u skladu sa evropskim standardom EN 590.

Gasno ulje 0,1 Modifikovani D2

TNG auto-gas

TNG auto-gas prilagođen je uređajima za gas novije generacije. Ekonomičnost auto-gasa ogleda se u niskoj ceni, dužem veku trajanja motora, nižim troškovima održavanja vozila, dužem periodu zamene ulja i svećica, dužem veku trajanja katalizatora. Sa ekološkog aspekta, znatno je povoljniji od klasičnih motornih goriva.
Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet auto-gasa TNG potpuno je u skladu sa evropskim standardom EN 589.

CNG auto-gas

prirodni gas

Prirodni gas je jedno od najperspektivnijih alternativnih goriva. Ovim gorivom može da se direktno napaja motor sa unutrašnjim sagorevanjem, a može se korisititi i za generisanje vodonika i napajanje gorivnih ćelija, koje generišu električnu energiju za pogon elektromotora. Da bi se koristilo na postojećim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, vozilo mora biti na odgovarajući način rekonstruisano, odnosno prilagođeno.  Ova vrsta goriva na raspolaganju je na Benzinskoj stanici u Čačku.

 

Gas u bocama


SPONIT nudi više vrsta gasnih boca u zavisnosti od njihove primene: boce od 2 kg i 3 kg, 5 kg i 10 kg (gas za korišćenje u domaćinstvu) i 35 kg (gas za industrijske potrošače).
Gas u bocama je smeša propana i butana u odnosu 35% prema 65%, specifične težine 0,558 kg/l, i odgovara kvalitetu po standardu SRPS BH2 134.

 

 

Ulja i maziva

Maziva ulja i mazive masti su konstrukcioni elementi mehaničkih sistema. Sa razvojem mehaničkih sistema, a u današnje vreme zahtevi se menjaju iz dana u dan, proizvošači maziva moraju da prate tehnološki i tehnički trend razvoja. Pravilna primena maziva osigurava siguran i ekonomičan rad, a osim toga obezbeđuje i duži vek mehaničkih sistema. Zbog toga korisnici opreme moraju se pridržavati preporuka proizvođača.

 

 

Samouslužna perionica

U okviru naših beziskih stanica Čačak i Kraljevo našim kupcima nudimo i uslugu pranja svojih vozila. Savremene samouslužne perionice omogućavaju Vam da brzo i efikasno očistite  i usisate svoje vozilo.